Waar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie
  skip to Main Content
  Showroom Experience Verkoop, installatie en onderhoud Persoonlijke service

  Met TOP CLEAN van Poujoulat stookt u schoner en socialer

  TOP CLEAN is een elektrostatisch-deeltjes filtersysteem. Het systeem verwijdert schadelijke deeltjes uit rookgassen en is speciaal ontwikkeld voor een schonere werking van houtverwarmingstoestellen.

  Door gebruik te maken van een TOP CLEAN filter kunt u bijvoorbeeld een houtkachel installeren in stedelijke gebieden waar speciale eisen gesteld worden aan schone lucht. Maar het systeem is ook heel geschikt voor oudere houtkachels en afvoerkanalen. Met het TOP CLEAN filtersysteem heeft u minder uitstoot in fijnstof en dit resulteert in minder (stank)overlast voor de omgeving.

  TOP CLEAN werkt als een hoogspanningsgelijkstroom-generator die deeltjes in rookgassen ioniseert. Zowel rookgas als kleine deeltjes worden via het rookkanaal afgevoerd. Zodra het rookkanaal op de juiste temperatuur is, schakelt de generator aan en laat deze elektronen los. Door de spanning worden de negatief geladen deeltjes naar de binnenwand van het rookkanaal getrokken en zetten zich daar af. Vervolgens worden de deeltjes positief geladen. Hierdoor kunnen deze geïoniseerde deeltjes gemakkelijk worden verwijderd als het rookkanaal wordt geveegd.

  TOP CLEAN is helemaal compleet verkrijgbaar, inclusief schoorsteen (prefab) of als losse set voor uw bestaande dakuitgang.

  • Top Clean is geschikt voor houtkachels (blokken of pellets), nieuwe en oudere systemen
  • Top Clean vermindert de fijnstof uitstoot en zorgt voor schonere stooklucht, u veroorzaaktdaardoor minder overlast (stank & luchtgevoelige deeltjes)
  • Top Clean kan worden toegepast op alle Poujoulat kanalen
  • Top Clean is een geautomatiseerd systeem en wordt via een temperatuursensor ingeschakeldUw kachelspeciaalzaak kan u helpen bij uw keuze. Bekijk het assortiment en alle TOP CLEAN mogelijkheden op www.poujoulat.nl.