Waar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie
  skip to Main Content
  Showroom Experience Verkoop, installatie en onderhoud Persoonlijke service

  Ervaar de warmte, sfeer en gezelligheid met een houtkachel

  Bent u op zoek naar een sfeervolle houtkachel? Breng dan een bezoekje aan Kachelhuis Elst. Wij hebben een ruime collectie beschikbaar van verschillende merken. Houtkachels geven de optimale beleving van vuur. Zo zijn ze te herkennen aan dat warme, knisperende houtvuurtje. U ziet, voelt, hoort en ruikt de gezelligheid en onbewuste herinneringen van vroeger komen tot leven. Waar vroeger vuur nodig was om te overleven, is vandaag de dag vuur het teken van warmte, sfeer en gezelligheid. Laat al uw zintuigen geprikkeld worden met een houtkachel!

  De duurzame optie

  Hout is een natuurlijke brandstof die door het duurzaam aanplanten van bossen weer aangevuld wordt. Hout staat in harmonie met de natuur omdat het evenveel CO₂ vrijgeeft als het voor zijn groeiproces gebruikt. Daarom is hout als brandstof in een houtkachel met een hoogstaande verbrandingstechniek vrijwel CO₂-neutraal. Bovendien is het stukken voordeliger dan gas of energie. Van laatstgenoemden stijgen de prijzen de laatste tijd alleen maar. Kortom, houtkachels zijn dus een duurzame, kostenbesparende en milieubewuste keuze als u op zoek bent naar een goede en sfeervolle verwarming voor in huis.

  Welke houtkachel wenst u?

  Houtkachels en -haarden zijn er in allerlei soorten, maten en prijzen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vrijstaande houtkachel of een ingebouwde houthaard. Daarnaast variëren de verschillende houtkachels in vorm, afmetingen en materiaal. Welke keus u ook maakt, houtkachels zijn ware eyecatchers. Ze vormen een prachtig middelpunt van een woonkamer. Daarnaast benadrukken ze op een knusse doch stijlvolle wijze het gevoel van samenzijn, warmte en gezelligheid. Wij begrijpen overigens dat ieder ander, een eigen budget heeft voor de aanschaf van een kachel. Daarom kunnen wij kachels leveren die precies bij uw budget passen.

  Aansluiting op het kanaal

  Voor houtkachels gelden wettelijke eisen wat betreft de kwaliteit en constructie van het rookkanaal. Uw veiligheid, een goede werking en een optimaal rendement staan hierbij voorop. Het is belangrijk om houtkachels goed af te stemmen op de rookkanalen. Een te groot of een te klein kanaal kan de werking van de kachel dermate beïnvloeden dat de kachel niet op de juiste manier werkt. Daarom adviseren wij u, voordat u de kachel aanschaft, een inspectie van het kanaal te laten doen. Zo weet u zeker dat er straks een optimale afstemming is.

  Heeft u behoefte aan een houtkachel?

  Als u op zoek bent naar een sfeervolle en duurzame houtkachel, raden wij u aan een afspraak te maken bij Kachelhuis Elst. Bel naar 0481-745294, mail naar info@kachelhuiselst.nl of vul ons online contactformulier in. Dan tonen wij u graag wat er zoal mogelijk is met een houtkachel.