Waar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie
  skip to Main Content
  Showroom Experience Verkoop, installatie en onderhoud Persoonlijke service

  Uw adres voor elk soort kachel

  Wilt u uw interieur verrijken met een aantrekkelijke kachel? Kom dan langs bij Kachelhuis Elst om te bekijken wat er zoal mogelijk is. Bij ons kunt u terecht voor een houtkachel, een gaskachel en een pelletkachel. Wij leggen u graag uit welke eigenschappen en voordelen deze producten dragen. Maak een afspraak met onze specialisten via 0481-745294. Zij adviseren en inspireren u graag in uw zoektocht naar de ideale kachel.

  Als u kiest voor een houtkachel

  Een bekende soort kachel is de houtkachel. Hierin wordt hout als natuurlijke brandstof gebruikt. Omdat bossen duurzaam aangeplant worden en hout evenveel CO₂ vrijgeeft als het gebruikt voor zijn groeiproces, is hout als brandstof vrijwel CO₂-neutraal. Een ander voordeel van hout, is dat het voordeliger is dan gas of energie. Tot slot geeft hout als brandstof dat heerlijke, sfeervolle knisperende haardvuurtje. Wilt u dus kiezen voor een milieuvriendelijke, kostenbesparende en sfeervolle optie? Dan biedt de houtkachel wellicht de uitkomst.

  Gaat u voor een gaskachel?

  Wij bieden ook kachels aan die branden op gas. Deze kachels zijn uiterst gebruiksvriendelijk. Zo kunt u met slechts één druk op de knop een aangename warmte verspreiden in uw huis. Daarnaast vormt een gaskachel een zeer stijlvolle eyecatcher in een interieur. Een ander mooi voordeel is dat u in het voor- en naseizoen enorm kunt besparen met een gaskachel. Deze kachel is namelijk een stuk voordeliger in gebruik dan wanneer u het gehele centrale verwarmingssysteem op laat starten. Gaat u graag voor gemak? Kies dan voor de gaskachel.

  Een kachel verwarmen met houtpellets

  Pelletkachels worden steeds populairder. Ze zijn net zo sfeervol als houtkachels, maar tegelijkertijd net zo gebruiksvriendelijk als gaskachels. Bovendien kunt u alles eigenhandig instellen. Zoals de snelheid van de ventilator en de hoeveelheid warme lucht die door de ventilator wordt afgegeven. In pelletkachels worden houtpellets gestookt. Dit zijn uit zaagsel geperste houtbrokjes. Ze worden gedroogd en geperst onder zeer hoge druk. Zo ontstaat een gelijkmatige korrel met een constante lage vochtigheidsgraad. Omdat er nauwlettend wordt toegezien op de kwaliteit van houtpellets, komt bij de verbranding een zo laag mogelijke emissie van schadelijke stoffen vrij. Voor een schone en milieuvriendelijke verbranding zijn pelletkachels dus de oplossing.

  Welke kachel kiest u?

  Wat voor een kachel wenst u? De milieuvriendelijke, de gebruiksvriendelijke, de sfeervolle of wilt u alledrie deze eigenschappen terugzien in uw aanschaf? Maak een afspraak met Kachelhuis Elst en laat u adviseren en inspireren. Bel 0481-745294, mail naar info@kachelhuiselst.nl of vul ons online contactformulier in. Wij helpen u graag aan precies die kachel die aan al uw wensen voldoet.