Waar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie
  skip to Main Content
  Showroom Experience Verkoop, installatie en onderhoud Persoonlijke service

  Pelletkachels zijn een duurzame warmtebron

  Bent u op zoek naar een goede pelletkachel? Dan bent u bij Kachelhuis Elst aan het juiste adres. Pelletkachels bieden de gezelligheid van een houtkachel, maar zijn in gebruik net zo eenvoudig te bedienen als een gashaard. U kunt zowel de aanvoer van pellets, de snelheid van de ventilator en de hoeveelheid warme lucht die door de ventilator wordt afgegeven volledig instellen. Meer weten? Lees verder of maak direct een afspraak via 0481-745294. Wij helpen u graag aan die ideale pelletkachel.

  Een constante temperatuur

  Een pelletkachel is ideaal voor een goed geïsoleerde woning. De temperatuur is eenvoudig constant te houden. Stel de temperatuur in op bijvoorbeeld 19 graden celcius en u heeft er geen omkijken meer naar. Vanaf het vooraf in te stellen tijdstip ontsteekt de kachel automatisch, warmt op en houdt de ruimte vervolgens constant op de gewenste temperatuur. Daarbij is het verbruik ook nog eens behoorlijk laag. Gemiddeld is het voldoende om slechts éénmaal per week de houtpellets bij te vullen.

  Het verwarmen van een pelletkachel

  Het verwarmen van pelletkachels is niet te vergelijken met het stoken van een open haard. In pelletkachels worden geen grote houtblokken, maar houtpellets gestookt. Houtpellets zijn gestandaardiseerde, uit zaagsel geperste houtbrokjes, afkomstig uit de bosbouw en houtindustrie. Ze worden gedroogd en geperst onder zeer hoge druk, zodat een gelijkmatige korrel ontstaat met een constante lage vochtigheidsgraad. Er wordt nauwlettend toegezien op de kwaliteit van houtpellets, zodat bij de verbranding een zo laag mogelijke emissie van schadelijke stoffen vrijkomt. Goede pellets zijn herkenbaar aan het DIN 7a004 keurmerk. Door dit keurmerk is een schone, milieuvriendelijke verbranding gewaarborgd.

  De milieuvriendelijke optie

  De verbranding van biomassa (zoals houtpellets) voor warmtelevering kan worden beschouwd als een vorm van duurzame energie. Onder invloed van zonlicht wordt bij de groei van planten en bomen continu CO₂ uit de atmosfeer vastgelegd in het plantaardige materiaal (fotosynthese). Het plantaardig materiaal kan daarna als energiebron dienen, bijvoorbeeld door het verbranden van warmtelevering. Omdat hierbij weer dezelfde hoeveelheden CO₂ vrijkomen als bij de fotosynthese is opgenomen, wordt er netto dus geen CO₂ geproduceerd. Ook blijft er bij normaal bosbeheer ook voor toekomstige generaties hout beschikbaar als brandstof. Een pelletkachel is daardoor een duurzame en milieuvriendelijke vorm van verwarming.

  Kom bij ons uw pelletkachel aanschaffen

  Heeft u behoefte aan een pelletkachel? Laat u adviseren en inspireren door de specialisten van Kachelhuis Elst. Maak een afspraak door ons te bellen via 0481-745294, stuur een mail naar info@kachelhuiselst.nl of laat uw gegevens achter op ons online contactformulier. Wij informeren u graag over de vele voordelen van een pelletkachel.