Waar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie
  skip to Main Content
  Showroom Experience Verkoop, installatie en onderhoud Persoonlijke service

  Een goede rookgasafvoer is noodzakelijk

  Een open haard of kachel is een sieraad voor de woonkamer. Maar elke open haard, of er nu gestookt wordt met vaste of gasvormige brandstoffen, heeft een goede rookgasafvoer nodig. De aanwezige trek in het schoorsteenkanaal is hierbij een bepalende factor. Wij zijn dealer van Inatherm rookgasventilatoren, waarmee er voldoende trek kan worden gezorgd en een feilloze werking van de open haard of kachel onder alle omstandigheden wordt gegarandeerd.

  Rookgasafvoer voor houtgestookte haarden

  Een slechte trek in het schoorsteenkanaal zorgt ervoor dat verbrandingsgassen niet goed naar buiten worden afgevoerd. De oorzaak van een slechte trek bij een houtgestookte haard is vrijwel altijd terug te voeren op een aantal punten:

  • Verkeerde afmetingen van het rookkanaal en/of de open haard
  • Nieuwe kachel met beter rendement wordt aangesloten op een bestaand schoorsteenkanaal (lagere temperatuur rookgassen)
  • Te weinig luchttoevoer in de woonkamer
  • Weersomstandigheden
  • Vervuild schoorsteenkanaal

  Een goede rookgasventilator biedt in deze situaties de oplossing. Maar daarnaast zijn er nog meer voordelen te benoemen:

  • Eenvoudig de haard aansteken:
   Het aansteken van de openhaard of kachel is veel eenvoudiger door een geforceerde afvoer (en dus zuurstoftoevoer).
  • Geen rook, roet en geuren in huis:
   Dankzij een goede rookgasafvoer komt er geen hinderlijke en toxische hout rook in huis. Overlast in de vorm van prikkende ogen, benauwdheid, stank en roetaanslag op muren en plafonds behoren tot het verleden met een rookgasventilator.
  • Optimaal rendement van de kachel
   De aanwezige schoorsteentrek is één van de meest essentiële factoren voor het rendement van de kachel. Met een rookgasventilator heeft u gegarandeerd goede trek en daardoor een optimaal rendement van uw kachel.
  • Gezonder klimaat
   Een betere trek zorgt voor een betere verbranding. Uit onderzoek (bron: SGS Arnhem) is gebleken dat door toepassing van een Inatherm rookgasventilator de uitstoot van fijnstof en de toxische PAK’s (Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen) met 30-50% afnemen!
  • Oplossing voor elke haard
   De rookgassen kunnen geforceerd, horizontaal of verticaal, uitgeblazen worden. Hierdoor zijn er meer mogelijkheden wat betreft de plaats van uitmonding van het rookgaskanaal. Eventuele overlast van houtrook voor de omgeving wordt zo verkleind. Er hoeft geen lang rookkanaal of hoge schoorsteen gebouwd te worden. Voor elke haard is er een oplossing beschikbaar.

  Rookgasafvoer voor gasgestookte haarden

  Het RSVG rookgasbeveiligingssysteem is speciaal ontworpen voor het veilig kunnen gebruiken van een open gasgestookte haard en is als enige in Nederland door GASTEC goedgekeurd. De verticaal uitblazende ventilator is voorzien van een ingebouwd meetsysteem met drukverschilschakelaar. Het meetsysteem garandeert een regelbare onderdruk in het gehele rookkanaal. Levensbedreigende situaties door het binnendringen van onverbrande gassen (CO) die kleur- en reukloos zijn, worden hiermee gegarandeerd voorkomen.

  Kies voor de juiste rookgasventilator

  Om tot een juiste keuze te komen wat betreft het type rookgasventilator is veel informatie nodig. De grootte van de open haard of kachel en de diameter van het rookgaskanaal zijn cruciaal voor de selectie van de geschikte rookgasventilator. In combinatie met de juiste regeltechniek kan het geluid van de ventilator tot een minimum beperkt worden. Optionele geluiddempers dragen hier vanzelfsprekend ook aan bij. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze voor de meest geschikte rookgasventilator.

  Kijk voor meer informatie op www.rookgasventilator.nl