Waar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie
  skip to Main Content
  Showroom Experience Verkoop, installatie en onderhoud Persoonlijke service

  HELEX HOUTKACHEL BEAUFORT CLASSIC 8KW

  Productbeschrijving

  Kies de Beaufort die bij uw woonruimte past. Voor een berekening van de juiste capaciteit kunt u natuurlijk bij één van onze dealers terecht. Wilt u het gewenste vermogen alvast zelf berekenen, kijk dan in de tabel onderaan deze pagina. Het werkt heel eenvoudig. Kijk naar het aantal m³ dat u wilt verwarmen en kies de juiste lijn afhankelijk van de mate van isolatie van uw woning. Neem nooit een te grote houtkachel, het is belangrijk om goed, voluit te kunnen stoken. Het smoren van een houtkachel is niet goed voor uw rookkanaal en het milieu en de kachelruiten worden dan ook snel zwart. Dat is toch zonde van het mooie uitzicht! De Beaufort is een convectiehaard, dat betekent dat de warmte wel gelijkmatig verspreid wordt. Als u meerdere ruimtes wilt verwarmen kunt u de deuren opzetten en daarvan profiteren. Het is wel belangrijk dat de thermostaat van de vloerverwarming of cv op de juiste plek zit. Voor een uitgebreid advies is het verstandig contact op te nemen met onze specialisten.

  Informatie aanvragen
  Categorie: merk:

  Houtkachel Beaufort Classic 8KW

  De Beaufort houtkachel is leverbaar in drie verschillende formaten en capaciteiten variërend van een bescheiden 6 kW tot een forse 11 kW. Gematigd tot zeer krachtig dus. In onderstaande tabel vindt u de specificaties van de verschillende basismodellen. Wilt u een hogere of lagere Beaufort of wilt u een bakoven boven op de Beaufort? Voor de eindeloze mogelijkheden, waaronder bijvoorbeeld het nieuwe model; de Beaufort Woodstacker, kunt u kijken op onze pagina over de accessoires en toebehoren.

  De Beaufort is een duurzame houtkachel van en voor de échte houtstokers onder ons. Voor wie het wil weten… de Beaufort is het product van jarenlange ontwikkelingen en aanpassingen op basis van feedback van klanten en een select consumentenpanel. Het belangrijkste uitgangspunt was daarbij het rendement en het voldoen aan de strenge Duitse Din-plus norm met een minimale uitstoot van CO² en fijnstof. Deze norm gaat verder dan de Nederlandse regelgeving. Hiervoor is ten opzichte van het eerste type Beaufort o.a. de verbrandingskamer aangepast en zijn er nu drie afzonderlijk van elkaar te bedienen luchttoevoeren (voor de primaire, secundaire en tertiaire verbranding). Deze verbrandingstechniek wordt Triple Pilot (3P) genoemd. Door dit systeem is de Beaufort houtkachel beter regelbaar dan ooit tevoren en in staat om zelfs onder de moeilijkste omstandigheden goed te functioneren.

  Met het oog op gebruikersgemak is wel overwogen de luchttoevoeren op één bedieningsknop te zetten of zelfs de houtkachel te voorzien van een automatische thermostaat, maar elke keer bleek uit onderzoek dat houtstokers het rendement, oftewel besparing van kosten en het milieu, belangrijker vonden dan een simpele bediening. De meeste klanten kiezen voor een houtkachel om op de stookkosten te kunnen besparen, daarnaast is het milieu en duurzaamheid een belangrijk argument. Vaak zijn Beaufort klanten al ervaren stokers of komen ze uit een gezin met echte houtstokers. Natuurlijk is de Beaufort houtkachel voorzien van een goede gebruiksaanwijzing waardoor zelfs een leek na een paar keer ‘proefstoken’ de haard helemaal onder controle heeft.