Waar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie
  skip to Main Content
  Showroom Experience Verkoop, installatie en onderhoud Persoonlijke service

  Nordic Fire – Ilvar 9

  Technische gegevens 

     Nominaal regelbaar vermogen2,5 – 9 kW
     Pelletverbruik0,5 – 1,7 kg/h
     Rendement>90%
     RookgasafvoerØ 80 mm
     Aansluitmogelijkheid externe luchtØ 50 mm
     Inhoud pellet reservoir15 kg
     Brandduur8 – 25 uur
     Maatvoering H x B x D1107 x 546 x 477 mm
     Gewicht155 kg
  Informatie aanvragen
  Categorie: merk:

  De pelletkachel Ilvar 9,  een mooie innovatieve kachel met groot vuur.

  De Ilvar 9 is een pelletkachel uit gietijzer vormgegeven met een mooi en rustig vuur. Dankzij het regelbare vermogen en de uit te schakelen ventilator is deze zowel voor de grotere als minder grote ruimte geschikt. De innovatieve automatische reinigende kantelrooster en ruime aslade ervoor dat u tot wel een maand kunt stoken.

  Daarnaast heeft de Ilvar 9 de volgende innovaties

  • Niet hoorbare vijzelmotor:
   De innovatieve vijzelmotor stopt en start niet meer, maar draait continu met een lage snelheid waardoor het vervelende start/stop geluid niet meer aanwezig is. Hierdoor is de Ilvar 9 veel stiller dan gewone pelletkachels.
  • Gepatenteerde vol-automatische-reiniging
   De Nordic Fire pelletkachel Ilvar 9 is voorzien van een nieuwe gepatenteerde vol-automatische-reiniging. De brander kantelt automatisch waardoor de rest-assen worden afgevoerd in de aslade. Kans op verstopping is daardoor verleden tijd en u kunt tot wel een maand blijven stoken zonder de aslade te hoeven reinigen.
  • Nog zuiniger met pellets: Auto Pilot System
   Met het Auto-Pilot-System kunt u langer verwarmen met 1 vulling pellets. Bij een standaard pelletkachel zal de temperatuur in de praktijk op kunnen lopen door bijvoorbeeld een te hoge schoorsteen trek. Hierdoor verliest u veel warmte zonder dat u er erg in heeft. Dankzij het innovatieve Auto-Pilot-System zal het rendement optimaal blijven doordat de pellet toevoer en verbrandingssnelheid automatisch worden aangepast. Hierdoor bespaart u ten opzichte van standaard pelletkachels op het verbruik van de pellets.